Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nooit meer een wachtwoord vergeten of kwijtraken!

De verreweg meest gestelde vraag die wij krijgen is ‘hebben jullie mijn wachtwoord voor dit of dat’. Website CMS login, E-mailbox gegevens etcetera. Mensen schrijven (met de beste bedoelingen) hun gegevens op een kladje of bewaren het netjes in een multomap maar raken op termijn hun gegevens toch kwijt of weten niet meer welk, waar bij hoort. En dat is niet meer van deze tijd natuurlijk.

Wij raden iedereen dan ook ‘LastPass’ aan. Een kluis in de cloud waar je al je gevoelige gegevens in kunt bewaren en die afgeschermd wordt met dual-factor login waardoor ook niemand toegang heeft tot jouw gegevens. ‘Maar is dat wel veilig? Wat nou als dat gehacked wordt’ is natuurlijk een logische vervolgvraag. Ja, ook daartegen is deze toepassing super goed beschermd. Ze werken namelijk met een 256 bit versleuteling voor alle gegevens die je opslaat. Dat houdt in dat, mocht het zover komen dat ooit iemand toch LastPass weet te hacken (wat theoretisch praktisch onmogelijk is) en iemand zou al jouw gegevens in handen krijgen… dat alle data dus versleuteld is met een 256 bit encryption. Om die data vervolgens te de-crypten heeft een hacker ongeveer 250 jaar (per keer) nodig… dus dat geeft je wel even de tijd om je wachtwoorden eventueel aan te passen.

Er is een app voor iOS en Android en voor diverse browsers zoals Chrome, FireFox en Edge. Die kunnen dan automatisch inloggen op jouw webwinkels, CMS accounts en meer. Dat is dus ook superhandig want je hoeft dus niets op te zoeken het wordt automatisch voor je ingevuld. Waarmee ik op het volgende punt kom…

Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor accounts. De meeste mensen gebruiken dezelfde wachtwoorden om op verschillende sites in te loggen. Maar wat nou als die website of -shop gehacked wordt? Die kans is vele malen groter dan dat LastPass (je digitale kluis) gehacked wordt… En dan wordt het voor een hacker wel heel makkelijk om even met jouw accountgegevens te proberen in te loggen op jouw Facebook account… of andere bekende accounts… En dat is met LastPass dus ook niet meer nodig. Gebruik rustig een wachtwoord als 763#4Ty6TrfgujMmBgfr4#2578*9(8hGGyHgHJh0_0*U. Je hoeft het toch niet in te vullen en dat is pas een veilig wachtwoord. En voor ieder account een ander natuurlijk.

Het is ook gratis te gebruiken totdat je een familie account wilt hebben, wat ook weer superhandig is maar goed, in de basis ongelimiteerd gebruik en gratis. Een echte aanrader dus. Doe er je voordeel mee zouden wij zo zeggen.